Sobre mi

Carles Mercader

Carles Mercader

Fundador de DesignManagement.cat

Em dedico a la Consultoria d’Estratègia i Disseny. Col·laboro amb Elisava – Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona i he col·laborat també amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). El 2009 vaig co-fundar la Xarxa d’Innovació del Penedès.

En l’àmbit acadèmic vinc del Disseny Industrial (Elisava, 1994), l’emprenedoria (ESADE, 1998), la Gestió de Projectes (UPC, 2005), la Gestió del Disseny (UPC, 2014) i l’especialització en diverses àrees de la tecnologia digital i l’analítica de dades (UOC, 2020).

En l’àmbit professional he col·laborat amb arquitectes, urbanistes, enginyers, publicistes, dissenyadors, empresaris i programadors. He treballat en comerç, banca, organismes públics, empreses privades i agències. Tinc experiència en el sector primari, la indústria, els serveis, tecnologies de la informació i la consultoria. He passat molts anys en una multinacional de la indústria de l’automoció i uns quants més en una multinacional de les infraestructures i serveis.

Sóc expert en Project Management i ajudo les empreses i equips a créixer a través de la gestió estratègica del disseny. M’he especialitzat en fer realitat les idees dels meus clients i les empreses amb qui he col·laborat arreu del món.

Assessor Acreditat ACCIÓ

Assessor Acreditat en Tecnologia per ACCIÓ – Agència per la Competitivitat de l’Empresa, Generalitat de Catalunya.

Segell d’assessor acreditat és el segell que atorga la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ per identificar als professionals que tenen el perfil més adient per oferir un acompanyament personalitzat i expert a les empreses a través dels programes que ofereix ACCIÓ.

 

Membre núm. 1162496 del PMI – Project Management Institute.

 

Per què Design Management

En l’àmbit professional em mou la curiositat per descobrir coses noves, les ganes d’entendre i aprendre i la voluntat de compartir coneixement i intercanviar experiències en les conferències, jornades, seminaris i congressos en els que assisteixo.

El disseny hi té un paper vertebrador i és font d’inspiració que dóna coherència i sentit al que faig i la seva gestió aglutina tots els meus coneixements, ja que combina el disseny amb l’emprenedoria, l’estratègia i la gestió, per incrementar els beneficis de les empreses amb productes i serveis que cobreixin les necessitats de les persones i millorin el seu entorn de vida, social i natural.

Recerca

  • Recerca de tendències, indústria, mercat i usuari
  • Informes de State of the Art
  • Anàlisi de situació d’una tipologia de producte, sector o àmbit

Consultoria

  • Estratègia de Disseny i Negoci
  • Disseny de Productes i Serveis, visualització de dades, disseny gràfic i comunicació digital
  • Tecnologia, observatori tecnològic, Indústria 4.0, transformació digital, analítica de dades
  • Innovació, mapa de ruta i ecosistemes

Assessoria

  • Acompanyament estable a l’empresa
  • Programes de transformació i gestió del canvi, conferències d’inspiració, tallers de design thinking i motivacional